Закрыть

Написати керівнику компанії

Якість роботи – це наш пріоритет. Нам важливо знати Вашу думку щодо роботи кожної філії Компанії, а також окремих співробітників.

Ваші скарги та пропозиції готові розбирати особисто.

Телефон в Києві

+38 (044) 355-27-72

Закрыть

Зателефонуйте мені

Ім'я

Телефон

Лекторій

1 червня 2023

Запрошуємо бухгалтерів та керівників на онлайн-семінар «Лекторій»!

Відпустки – 2023

14 червня 2023 р.

 

Вартість перегляду ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЇ:

      • БЕЗКОШТОВНО
        Для користувачів програм автоматизації бізнесу, у яких є діючий на дату проведення семінару договір супроводу ПРОФ та вище (для 1 особи).
      • 300 грн. з ПДВ для інших учасників.

 

зареєструватися (на перегляд онлайн-трансляції)

 

В ПРОГРАМІ ОНЛАЙН-СЕМІНАРУ "ЛЕКТОРІЙ":

  • Класифікація ОЗ, первісна вартість, строк корисного використання, ліквідаційна вартість, амортизація, консервація
    • Класифікація основних засобів за групами. Приклади класифікації в роз’ясненнях контролерів (комп’ютери, міні АТС, асфальтне покриття тощо). Що буде за облік ОЗ не у тій групі, що потрібно? Як внести зміни в наказ про облікову політику щодо вартісного критерію для МНМА. Чи може вартісний критерій у бухобліку відрізнятися від податкового (20 тис. грн). Інвентарні номери – чи треба їх присвоювати ОЗ та як?
    • Формування первісної вартості. Чим відрізняється формування первісної вартості у разі придбання (у т.ч. за інвалюту), внеску у статутний капітал, безоплатному отриманні, виявленні під час інвентаризації. Типові помилки
    • Строк корисного використання. Хто його встановлює? Чи обов’язково закріплювати його окремим наказом? Як подовжити? Чи можна і у бухобліку використовувати мінімально допустимі строки з ПКУ? Чи треба на кінець року переглядати (змінювати) строк корисного використання – нові правила та їх практичне застосування. Чи можна посеред року змінити строк корисного використання та як це оформити? Чи треба переобчислювати амортизацію у разі зміни строку корисного використання ОЗ?
    • Ліквідаційна вартість. Хто її визначає? Та чи обов’язково її встановлювати? Що буде, якщо ліквідаційна вартість рівна 0 грн? Ризики + судова практика. Чи треба у кінці року переглядати ліквідаційну вартість – нові правила. Чи перераховувати амортизацію при зміні ліквідаційної вартості?
    • Амортизація. Методи амортизація та їх вибір. У яких випадках призупиняється амортизація? Як оформити введення в експлуатацію ОЗ? Правила амортизації. Чи можна амортизувати ОЗ під час простою, тимчасового невикористання? Зміна методу амортизації. Амортизаційна різниця у податку на прибуток: хто застосовує. Правила податкової амортизації. Різниці за негоспдіяльними основними засобами
    • Консервація ОЗ. Що це таке? Як оформляється і коли доречно вдаватися до консервації ОЗ?
  • Методика обліку основних засобів (у т.ч. МНМА) від надходження до вибуття у рішенні "BAS Бухгалтерія"
  • Переоцінка ОЗ, ремонти та поліпшення, продаж, безкоштовна передача, ліквідація
    • Переоцінка основних засобів. Право чи обов’язок? Чи треба обов’язково дооцінювати ОЗ з залишковою вартістю 0 грн (повністю замортизовані ОЗ)? Правила переоцінки ОЗ та бухоблік. Податкові наслідки. У чому відмінність переоцінки та зменшення /відновлення корисності? Чи є різниці з податку на прибуток?
    • Ремонт і поліпшення основних засобів. Як розмежувати технічне обслуговування, ремонт (поточний, капітальний) і поліпшення основних засобів? Чим відрізняється їх облік? Чи можна амортизувати основні засоби під час ремонту/поліпшення? Капітальний ремонт – витрати чи таки капіталізація? Судова практика
    • Продаж основних засобів. Бухгалтерський облік. Наслідки продажу основних засобів в податку на прибуток: використання різниць. ПДВ при продажу, мінімальна база оподаткування ПДВ. Чи можна продати основний засіб за символічною ціною? Чи можна уцінити ОЗ уже як запас на суборах. 286 і як це вплине на базу оподаткування ПДВ? Продаж ОЗ зі знижкою фізособі (нижче балансової вартості зокрема) – чи є ризик ПДФО та військового збору?
    • Безоплатна передача основних засобів: бухоблік, податок на прибуток – різниці, ПДВ. Передання ОЗ на потреби оборони – особливості
    • Ліквідація основних засобів. Оформлення ліквідації. Наслідки у бухобліку та податку на прибуток. Як уникнути нарахування ПДВ при ліквідації ОЗ – Узагальнююча консультація. Продаж металобрухту отриманого від ліквідації – особливості продажу та пільги з ПДВ. ОЗ знищено в результаті збройної агресії рф – чи є спеціальні правила обліку та списання (як підтвердити документально). Якщо ОЗ ліквідовано, але не утилізовано – чи є ризики? Чи списувати з балансу повністю замортизовані ОЗ (залишкова 0 грн)?

Повна програма семінару 

Лектори:
Галина Морозовська (експерт з питань бухгалтерського обліку та оподаткування) детально зупинеться на питаннях що стосуються основних засобів та малоцінних необоротних матеріальних активів.

Валентина Криворучко (методист ІТС) продемонструє методику обліку основних засобів (у т.ч. МНМА) від надходження до вибуття у програмному продукті "BAS Бухгалтерія".


Організатор: Всеукраїнська Спілка Автоматизаторів Бізнесу